902 026 339

Casa domòtica

Una casa domòtica brinda el control automàtic dels dispositius electrònics de la llar.

Amb l’automatització de la llar, els dispositius poden activar-se entre si per a que no sigui necessari controlar-los manualment a través d’una aplicació o un assistent de veu. Per exemple, pot programar les llums perquè s’apaguin quan se’n va a dormir, o pot fer que el seu termòstat pugi l’aire condicionat aproximadament una hora abans que torni de la feina perquè no hagi de trobar-se amb la casa mal ventilada.

Amb una casa domòtica la vida és més còmoda i fins i tot pot estalviar-li diners a les factures de calefacció, refrigeració i electricitat.

La centraleta és el cor d’una casa domòtica i és la que permet que els dispositius tecnològics responguin a les necessitats definides. Bàsicament, s’encarrega que tots els elements actuïn en sintonia.

La casa domòtica funciona a través d’una xarxa de dispositius que es connecten a Internet a través de diferents protocols de comunicació, com a Wi-Fi, Bluetooth, entre altres.

Molts d’aquests dispositius tenen sensors que monitoritzen els canvis en el moviment, la temperatura i la llum perquè l’usuari pugui obtenir informació sobre l’entorn del dispositiu. Per a fer canvis físics al dispositiu, l’usuari activa actuadors, els mecanismes físics com per exemple interruptors de llum intel·ligents, vàlvules motoritzades o motors que permeten controlar els dispositius de manera remota.

Una casa domòtica pot funcionar en tres nivells:

Monitoratge: el monitoratge significa que els usuaris poden verificar els seus dispositius de manera remota a través d’una aplicació.

Control: Control significa que l’usuari pot controlar aquests dispositius de manera remota, com moure una càmera de seguretat per a veure més d’un espai habitable.

Automatització: això té a veure amb la configuració dels dispositius perquè s’activin entre si, com per exemple fer que una alarma soni si una de les càmeres de seguretat detecta moviment.

En l’actualitat, molts sistemes es basen en el núvol, la qual cosa permet que el sistema sigui més assequible, i fàcil d’usar. En general, la computació en el núvol és increïblement popular, i els dispositius d’una casa domòtica no són una excepció.

Així mateix, les opcions de creixement d’una casa domòtica creixen cada dia, amb la inclusió d’electrodomèstics, portes, sistemes de reg, alarmes, llums, termòstat, entre altres, audant cada dia més en l’estalvi i el control de l’ús d’energia, estalviant diners i baixant les factures.

Faci un pas cap al futur i millori la seva qualitat de vida amb una casa domòtica. Aprofiti els beneficis de la tecnologia i inverteixi millor el seu temps.

 

Contacte amb Nosaltres